Werkwijze

Corona maatregelen

I.v.m. de corona crisis is het van belang dat u niet naar de afspraak komt indien u verkouden/ grieperig bent en/ of luchtwegklachten heeft en/ of koorts heeft en/ of in contact bent geweest met een corona patiënt in de 10 dagen voor aanvang van het consult met de diëtist. Neem dan a.u.b. per telefoon contact met ons op (ook bij milde klachten dus). Kom zo stipt mogelijk op afspraak zodat uw wachttijd in de wachtkamer van korte duur is. Het dragen van een mondkapje in deze openbare ruimte is verplicht. Was voor aanvang van de afspraak uw handen (dit is ook mogelijk in de spreekuurkamer zelf) of desinfecteer de handen met handalcohol. Houdt altijd 1,5m afstand van elkaar en tevens schudden we geen handen. Kom niet met meerdere personen naar de afspraak als dit niet noodzakelijk is voor de behandeling/ begeleiding.

Diëtist en leefstijlcoach, persoonlijke adviezen en begeleiding

U ontvangt van mij persoonlijke voedingsadviezen gericht op uw specifieke eetgewoontes. Ieder mens is namelijk uniek!
De persoonlijke voedingsadviezen zijn praktisch van insteek. Naast het geven van voedingsadviezen is de diëtist ook opgeleid om u te begeleiden en te coachen met als doel uw leefstijl stap voor stap positief te veranderen! Zo is de diëtist ook een leefstijlcoach en juist die combinatie maakt dat de diëtist u heel persoonlijk en praktisch kan begeleiden, met duidelijke adviezen die u meteen kunt toepassen om zo uw eigen eet- en leefpatroon effectief aan te passen.

Werkwijze

Individuele begeleiding kan op twee verschillende spreekuurlocaties, zie het tabblad contact. Bent u wegens medische redenen niet in staat om naar de praktijk te komen, dan kunt u met behulp van een verwijsbrief van uw (huis)arts met daarop de indicatie ‘’huisbezoek’’ consulten aan huis aanvragen.

Voor het volgende kunt u terecht bij Diëtistenpraktijk Voeding en Veerkracht

 • Suikerziekte (diabetes mellitus type 1 en 2)
 • Zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum)
 • Overgewicht/obesitas
 • Ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht
 • Voedingsadvies voor kinderen
 • Diverse maag-darmklachten
 • Prikkelbare darm syndroom (PDS)
 • Lactose-intolerantie
 • Verhoogd cholesterol (hypercholesterolemie)
 • Verhoogde bloeddruk (hypertensie)
 • Longziekten (COPD)
 • Gezonde voeding bij zwangerschap/zwangerschapswens

Eerste consult

Tijdens het eerste consult (45-60min gesprekstijd) wordt met u in kaart gebracht wat uw vraag of medisch probleem is. U kunt vragen verwachten over uw gezondheid, medische gegevens, eet- en leefpatroon en uw wensen en verwachtingen. Op basis daarvan wordt een behandelplan op maat gemaakt. Neem voor het eerste consult uw legitimatiebewijs en eventueel uw verwijsbrief mee. Daarnaast krijgt u aanvullend voorlichtingsmateriaal mee om de informatie thuis nog eens na te lezen of u gaat bijvoorbeeld gebruik maken van een (digitaal) eetdagboek.

Vervolg consulten

In de volgende consulten (15-30min gesprekstijd) wordt geëvalueerd hoe u omgaat met de aanpassingen in uw eet- en leefpatroon en wat het effect is. Daarnaast komen handvatten aan bod om knelpunten te tackelen en coach ik u bij het stellen van nieuwe doelen.

Cursussen en workshops

Naast individuele begeleiding verzorg ik voorlichtingsbijeenkomsten voor diverse organisaties zoals kinderdagverblijven, scholen, thuiszorgorganisaties, huisartsengroepen etc. Dat kan aan de hand van een bepaald thema voor een specifieke doelgroep, maar ook vanuit een brede invalshoek op voeding en gezondheid. Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken. Afhankelijk van uw behoefte stel ik vervolgens een cursusvoorstel en een offerte op.