Over mij

Wie ben ik

foto Stephanie Mijn naam is Stephanie Bikker-Moes.

Voeding, het is mijn passie, al zolang ik mij kan herinneren

Aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik in 2011 de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. In 2013 ben ik geslaagd voor de master Gezondheids-wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Verder laat ik mijzelf regelmatig bijscholen. Bijvoorbeeld de post-HBO Voeding en Diabetes aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als diëtist heb ik gewerkt bij Cordaan Thuiszorg te Amsterdam, bij kinderobesitas centrum Heideheuvel te Hilversum, bij het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, op de poli kinderobesitas te Amsterdam en in de eerstelijns diëtistenpraktijk van Mariëtte Hoogers in Hilversum.

Expertise

Voornamelijk begeleid ik mensen met suikerziekte, overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, ongewenst gewichtsverlies/ondergewicht en longziekten. Mijn expertise ligt bij kinderen en jongeren met overgewicht/ obesitas, volwassenen met suikerziekte en ouderen met ongewenst gewichtsverlies/ ondergewicht. Ook kunt u bij mij terecht voor begeleiding rondom het koolhydraat beperkte dieet. Het geeft mij voldoening om met de cliënt toe te werken naar een geschikt eetpatroon. Een eetpatroon dat past bij de cliënt zodat men het ook op de lange termijn kan volhouden en dat tevens voldoet aan de huidige dieeteisen. Verder werk ik samen met diverse huisartsen, praktijkondersteuners, apothekers, fysiotherapeuten, logopedisten en thuiszorgorganisaties en geef ik regelmatig cursussen/ workshops.

Samenwerking met Mariëtte Hoogers

Sinds 2012 ben ik werkzaam geweest in de praktijk van Mariëtte Hoogers. In januari 2018 heb ik een doorstart gemaakt met mijn eigen praktijk, diëtistenpraktijk Voeding en Veerkracht. Ook al is de praktijkvoering gescheiden, er blijft een goede samenwerking bestaan om zo elkaar te ondersteunen met betrekking tot verschillende expertise, het werken in diverse projecten , waarneming tijdens vakanties en afwezigheid. Zie: www.hoogersdietist.nl.